Позитивното мислене, емотикони, щастливи снимки в социалните мрежи, както и 

...
Позитивното мислене, емотикони, щастливи снимки в социалните мрежи, както и 
Коментари Харесай

Стига сте се радвали! Научете се да злобеете и да страдате!

 страсти

Позитивното мислене, емотикони, щастливи фотоси в обществените мрежи, както и  белозъби усмивки – Днес това за признаците  на благополучния човек. Опитваме се да оставаме позитивни от самото начало, като крием негативните си страсти от другите и от самите себе си. Но непрекъснатото положение на напредък не постоянно е положително, а от време на време даже нездравословно.

Обратната страна на усмивката

Състоянието на благополучие има преимущества. Хората, които изпитват позитивни страсти, са по-малко склонни към меланхолия и безпокойствие, по-лесно реализират триумфи, вземат по-добри решения и живеят по-дълго. Човек може да си намерения, че щастието е също толкоз значимо за човешкото богатство, както храната и слънчевата светлина. Но, както демонстрират затлъстяването и меланомата, несъразмерното струпване на удобни фактори могат да са и  нездравословни.

Научни доказателства демонстрират: насладата е  освен несъразмерна, само че и неправилна.

Когато сме прекомерно радостни и радостни, постоянно не обръщаме внимание на сериозните закани и опасности към нас. В положение на несъразмерна наслада е по-лесно да се решим на авантюри  и да подценим  рисковете на алкохола ( „ Пет коктейла и всичко за моя сметка! “), преяждането ( „ О,  хайде още едно парче от тортата! “),  секс без презерватив ( „ Какво толкоз извънредно може да се случи? “ ).

В положение на несъразмерна наслада е елементарно да се направи нещо неуместно.

Ако всичко е добре при нас, ние се усещаме отлично, околната среда е позната и сигурна, не сме склонни да мислим за нещо комплицирано.

В режима „ Всичко е супер! “ ние бързаме със заключенията и разчитаме на стереотипни преценки.

Радостта ни предизвиква да пропущаме детайлностите, които ще научим по-късно. Това нормално се демонстрира като резултата на ореола:  ние автоматизирано считаме доста приятния човек за  добър човек, тъй като той е стилно облечен и споделя смешни вицове.

За изгодите от негативността

Отрицателните страсти предизвикват по-бавната и по-систематична обработка на информацията. По-малко разчитайки на първите изводи, обръщаме повече внимание на значими детайлности, които не са видни незабавно. (Да, той е прелъстителен, само че за какво постоянно крие зад тила си ръката, на която носи брачната халка?)

„ Лошото “ въодушевление способства за по-внимателен и открит метод на мислене, който разрешава да разгледаме доказателствата със „ свежи “  очи и да подхождаме към тях в действителност изобретателно. Когато сме малко меланхолични, е по-лесно да се съсредоточим и да задълбаем в казуса. Човек с неприятно въодушевление не е толкоз лековерен.

Отрицателните страсти са добър източник на ентусиазъм

Обикновено в миг, когато превратностите на живота ни накарат да забавим темпото, стават по-видими тези невидими, само че доста значими детайлности, които могат да създадат по този начин, че всичко да се промени.

Болезнените усеща са сигнали, които ни оказват помощ да се опознаваме по-добре и подсказват по какъв начин да действаме.

Завист, яд и боязън. Наслаждавайте се!

Завистта, както и гневът, спадат към смъртните грехове. Но в действителност завистта е доста способна да стимулира – доста повече от възхищението – и да оказва помощ на самоусъвършенстването. Едно изследване демонстрира, че студентите, които завиждат на по-успешните си сътрудници, демонстрират по-голяма мотивация за учене, в сравнение с тези, които просто им се  възхищават.

Срамът и виновността извършват значими обществени функционалности, допринасяйки за работа в екип. Тъгата е  сигнал, че нещо не е наред в нашия живот. А  външните прояви на горест демонстрират на другите, че имаме потребност от помощ.

Потискайки тъгата си и криейки я зад престорена веселба,  ние се лишаваме от нови ориентири, а евентуално и от поддръжка.

Барбара Шер е сигурна: недоволство, бърборене, досаждане,  раздразнение, дразнене – са страхотни занимания и са доста потребни. Просто би трябвало да се научите по какъв начин да ги вършиме вярно.

Как вярно да злобеем и да страдаме

Човек заради своята природа не постоянно може да се усеща добре. Когато се чувствате зле –  боли,  злобеете или се страхувате – би трябвало да имате опция да изразите възприятията си.

Какво прави всяка добра актриса в деня на премиерата? Устройва  истерика. Вие също можете да извършите това. Блъскайте всичко, което ви попадне, тъпчете с крайници, ридайте: „ Светлината е ужасна, текстът е непоносим, драматургът би трябвало да се простреля, шефът е  глупак! Още не съм подготвена, не мога   повече, Аз отпътувам! “ А  по-късно идете на сцената под светлината на прожекторите … и всичко ще бъде наред.

Понякога е потребно да се устрои истерика

Разбира се, не постоянно е належащо да се показват емоции  тук и в този момент – да вземем за пример, в случай че сте се ядосали  на среща или на изявление за работа. Опитайте се да заглушите гнева, само че не се отхвърляйте от него.

Изберете момента, в който можете да покажете настроението си с цялостна мощ и когато то ще работи за вас.

Представете си, че треньор на футболен тим губи мача след първото полувреме. Той употребява енергични и точни изрази, с цел да оцени играта на тима.

Неговата сурова оценка не подминава нито един състезател. Но дружно с  мненията, той приготвя всички за това, което би трябвало да направят  през втората половина на мача. Екипът отива на полето възбуден, концентриран и подготвен за победа.

Изразяването на страстите по верния метод ви разрешава да информирате другите за силата на вашите усеща.

Ако страстите ви са прекомерно мощни и не можете да се откажете от незабавното им изложение, обяснете на другите това, което се случва с вас (например „ Може да ви наподобява, че аз съм малко по-разсеян в нашия диалог, само че аз не преставам да мисля за един противен телефонен диалог от  тази заран “).

Първата стъпка към другарство с негативни страсти е да ги признаете

Да се ​​научите да употребявате негативните страсти не е елементарно, лишава време. Но този нелек път стартира с една елементарна изповед: „ Отрицателни страсти съществуват и аз ги изпитвам. “ После помислете за обстановките, в които те пораждат, в които те ще ви навредят,  и по кое време могат да ви оказват помощ.

Опитайте се да проследявате и да разбирате възприятията си, без да ги засенчвате с общоприети позитивни формули. Постепенно ще разберете, че негативните страсти могат да бъдат ваши другари.

Успех!

Как да разрушим словесните проклятия, които несъзнателно сме задействали

 

Незабавно се отречете от тези думи и изрази и ще видите по какъв начин ще стартира да се трансформира живота ви! Някои думи са били изречени от вас доста от дълго време и най-вероятно…

Цялата публикация

Вашето подсъзнание може да ви оказва помощ всеки ден – помолете го

 

Първото нещо, което би трябвало да знаете – вашето подсъзнание постоянно работи. Това значи, че е интензивно денонощно, без значение от   дали вие му въздействате или не. Подсъзнанието управлява вашия…

Цялата публикация

Правилата за автоматизирано привличане на положителни събития

 

Повечето от хората стартира да се замислят за това, когато към този момент са залепнали като мухи в лепкава и мръсна тиня, а когато се опитат да излетят – крилете им се…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР